Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
176 görüntü
Genel - Bilgisayar & Internet dizininde tarafından
Sabit Disk Çeşitleri nelerdir
kapalı

     

1 cevap

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Sabit Disk Çeşitleri Nelerdir: 

Sabit denilmekle beraber yeni teknolojiler taşınabilirlikleriyle birlikleriylede gelişmektedirler. Sabit diskerler üç farklı yapıda sabit diskler vardır.

Hdd (Hard Disc Driver)

Verileri bir eksen etrafında dönebilen manyetik disk üzerinde tutan yapıda sahiptirler. elektronik ve elektirk bileşenlerin yanında manyetik bir yapıyada sahiptirler. Veri kurtarma kabileyeti en iyi sabit disk modeller olarak görülür.

SSD ( Solid State Driver ) 

Verileri SDram ve flash hafıza yapılarında tutarlar. mekanik parçalar olmadığı için performansı daha iyi ve güç gereksimleride ona göre düşüktür. veri kurtarma oldukça düşüktür ve sessiz çalışma yapsına sahiptirler.

HHD (Hybrid Hard Driver)

SSD ve HDD karışımı melez yapıya sahiptirler. Flash hafıza içeren bir tampon belleğe sahiptir. Mekanik sisteme göre hızlı olan flash yapıyı kullanarak disk erişim süresi kısalır


HDD Çeşitleri

Fiziksel olarak tüm hdd çeşitleri boyut ve görünümü olarak birbirlerine benzerler bunları ayırt etmek için güç ve soket yerinden fark edebilirsiniz.

PATA (İDE)

Parallel advanced Technology Attachment açılımıdır. Bu kelimeler ata,Ide,atapı olarakda geçmektedir. paralel olarak veri iletimini sahiptirler. Cdrom dvdrom ve hdd ler için ayndır. iletken Ribbon Kablo ile anakarta bağlanır.


Sata (Serial Ata)

Seri Olarak veri alışverişi yapan bir modeldir. bant genişliği ve kablo boyutları unun ve incedir.

SCSI (Small Computer system Interface)

Disklerin dönüş ve hızları ve performansları çok yüksektir. fiyatlarıda ona göre yüksek olduğu için ev ortamında pek kullanmaz. seri ve parel çalışan tipleri vardır. 8-16 adet hdd yi birbirne bağlar.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...