Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
252 görüntü
Toplu Taşım dizininde tarafından

Japonya Bölgesindeki Toplu taşıma örnek alınabilirmi?


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

  Burada örnek almamız gereken ülkelerin listesi var. 


Toplu Taşımada Dünyanın En İyi İlk 5 Şehri
19 gösterim,
İyi bir toplu taşıma birçok şey ifade edebilir, fakat genel olarak toplu taşıma, kullanımı kolay, etkin, temiz ve gitmek istediğiniz yere en az telaşla gidebilme gibi tanımlanır. İşte size dünyanın toplu taşımada en iyi beş şehri...
Toplu Taşımada Dünyanın En İyi İlk 5 Şehri
0 yorum

Tokyo, Japonya

Toplu Taşımada Dünyanın En İyi İlk 5 Şehri

Belki de dünyanın en karmaşık transit sistemlerinden biri olan Tokyo toplu taşıma sistemi ancak muazzam olarak nitelendirilebilir. Tokyo'daki toplu taşıma sistemi, hafif raylı sistem, gemi, otobüs ve çok meşhur metro hatlarından oluşuyor. Tokyo'nun toplu taşıma sisteminin hatlarının büyüklüğünü daha iyi anlamak için şöyle söyleyelim, eğer şehirde bir günde yapılan tüm seferlerin sayısını bir araya getirecek olsanız (bu rakam 10.6 milyar), ABD'de ve Kanada'da düzenlenen sefer sayılarının toplamıyla aynı rakama ulaşırsınız. Şu bir gerçek ki Tokyo'da bir yere gitmek isterseniz bunu toplu taşımayla gerçekleştirebilirsiniz.

New York, Amerika

Toplu Taşımada Dünyanın En İyi İlk 5 Şehri

Uzunluk olarak dünyanın en uzun metro sistemine sahipolan New York'ta toplu taşıma, gemi, otobüs, tren, metrolar ve yaya ve bisiklet yollarıyla sağlanıyor. New York, ABD'de toplu taşımanın kullanımının özel taşımacılıktan daha fazla olduğu ve nüfusunun yarısından çoğunun arabasının olmadığı tek şehir. Eğer New York'a ulaşabilirseniz bu muhtemelen toplu taşımayla olmuştur. Londra'nın ve dünyadaki diğer toplu taşıma sistemlerinin aksine, New York'ta gece yarısından sonra bile istediğiniz zaman yolculuk edebilirsiniz. Maalesef yine Londra'nın aksine New York metro istasyonları kirli ve genel olarak bakımsız. Bir sonraki trenin ne zaman geleceğiyle ilgili bir işaret olmadığı için bindiğiniz trenin istediğiniz tren olup olmadığını tahmin etmek zorunda kalıyorsunuz. Binerseniz de yolunu değiştirmemesini umun.

Londra, İngiltere

Toplu Taşımada Dünyanın En İyi İlk 5 Şehri

Dünyanın en eski metro sistemine sahip olmalarıyla övünmelerinin yanında, neredeyse 40 yıldır Londra şehri simgesel kırmızı iki katlı otobüslerle diğer şehirlerden ayrılıyor. Peki Londra'ya yolculuk yapmanız gerektiğinde ne ummalısınız? İlk olarak çok iyi bilinen ve bir günde 3 milyonun üzerinde insanı taşıyan metro seçeneği var. Daha sonra, dok alanlarını kapsayan otomatik hafif raylı sistem DLR ve bir tramvay sistemi bulunuyor. Tüm bunlara meşhur kırmızı iki katlı otobüsleri de eklediğinizde dünyanın en iyi toplu taşıma sistemlerinden biri karşınıza çıkıyor. Londra toplu taşıma sisteminin dünyanın en iyisi olamamasında birkaç unsur rol alıyor. Bunlara örnek olarak vakit gece yarısını geçtiğinde metro sistemi kapandığı için bir yerden bir yere gitmek çok zorlaşıyor. Buna karşın, bir sonraki trenin ne zaman geleceğinin dijital işaretlerle kolayca görülebilmesi ve rahat iç tasarımı bu küçük olumsuzluğu hafifletmeye yardımcı olabiliyor.

Paris, Fransa

Toplu Taşımada Dünyanın En İyi İlk 5 Şehri

Aşk şehri Paris'te güzellik salonları ve metro istasyonları her yerde. Paris Metrosu, dünyadaki en eski ikinci metro sistemi olmasının yanında, bir yere gitmeniz gerektiğinde metrodan indiğinizde istasyondan sadece 500 metre yürümeniz gerektiğinden kapsamı alanı olarak en iyi metro. Aklınızda da bulunsun, gitmek istediğiniz yere metroyla gidemeyeceğiniz durumlarda da sadece bir bisiklet kullanın.

Moskova, Rusya

Toplu Taşımada Dünyanın En İyi İlk 5 Şehri

Saatinizi ayarlayabileceğiniz çok az şey vardır, güneşe göre yaralayabilir, atomik bir saatin dalga boyuna göre ayarlayabilir bir de Moskova Metro'suna göre ayarlayabilirsiniz. Dünyanın en dakik metro sistemi olarak anılan Moskova Metrosu bir verimlilik, hız ve güzellik mucizesi. Ortalama bir iş gününde metro, 8.2 milyonun üstünde yolcu taşıyarak dünyanın en yoğun metrolarından biri haline geliyor. Bu da yetmezmiş gibi metro sistemindeki her istasyon, güzel ve süslü bir mimari ürün olup müzelerde sergilenmeye değer bir zarafete sahip.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...