Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
395 görüntü
İslamiyet dizininde tarafından

Kuranda namazın kaç rekat kılınıcağı yazılımı


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından
Kur'an'ı Kerim'de değil namazların rekat sayıları; 5 vakit olduğu dahi geçmemektedir. Kur'an'da sabah, öğlen ve gece namazlarından bahsedilir. Bu yüzden bazı mezhepler demişlerdir ki; "Namaz beştir ama vakit üçtür." Öğlen ile İkindi namazı ortak vakte (güneşin tepede oluşundan gün batımına kadar) sahiptir. Akşam ile Yatsı namazı da ortak vakte (güneş tamamiyle battıktan sonra geceyarısına kadar) sahiptir. Ayrıntılı bilgi için şu kitaba bakınız: İki Namazı Cemetmek; Yazar: Abdurrahim Musevî, Tesnim Yayınları)

Fakat bu demek değildir ki, farz namazların sayısı belli değildir. Hayır, İslamın sünni-şii-sufi tüm mezhep ve tarikatleri farz namazların günde toplam 17 rekat olduğunda hemfikirdir. Bun fikir birlikteliğinin sebebi, farz namazların Peygamber efendimizin döneminden bu yana hep cemaatle/birlikte kılınmasıdır. Sünnet ve nafile namazların rekat sayıları hakkında rivayetler değişebiliyor doğal olarak; çünkü onlar cemaatle kılınmaz. Peygamberimiz onları kimi zaman mescidde, kimi zaman mescidin yanındaki odasında kılmıştır. Bu sebeple kimisi rekatların tamamını görüp onu anlatmış, kimisi gördüğü kısmı anlatmıştır. Bu sebeple sünnet ve nafile namazların rekat sayısı mezhepten mezhebe değişebilmektedir.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...