Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
257 görüntü
Genel Yiyecek & İçecek dizininde tarafından

Bamya Faydalı Bir Yiyecek mi?

kapalı

     

1 cevap

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Bamyanın faydaları saymakla bitmez. Bunlardan bazılar aşağıdaki gibidir:

Bamya yaz sıcakları ve güneş çarpmaları için çok iyidir. Bamya ateroskleroz ve astım için iyidir.

Bamyanın lif içeriği pek çok yararlı niteliklere sahip olmasını sağlar özellikle mide bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olur. Bamyadan elde edilen su emmeye yardımcı olur ve aşırı kolesterol, metabolik toksinler ve aşırı safrayı yakalayıp dışkı yoluyla dışarı atar.
 
İçeriğindeki su yüzdesi (büyük) kabızlık, şişkinlik, gaz ve mide problemlerini önler. Bamya fazla kilosu olanlar için oldukça yararlı bir sebzedir.
 
Saçlarınıza bamyadan elde ettiğiniz kürle daha parlak ve hacim kazandırmak elinizdedir. Bamyada bulunan zengin mineral içeriği sayesinde bamya saçınıza hacim kazandırmanızı sağlayacak saçınızın aynı zamanda daha parlak ve gür olmasına yardımcı olacaktır. Yatay olarak kesilmiş bamyaları çok yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğumasını bekleyin, biraz limon ekleyin ve son durulamada bu suyu kullanın. Bu saçınıza canlılık ve hacim kazandıracaktır.
 
Bamyanın bağırsaklardaki toksinleri temizledeği bilinen bir gerçektir ve bu tür hastalıklara karşı koruyucu olduğuda biliniyor!

Bamyanın taşıdığı  lifler, kan şekeri düzeylerinin korunmasını ve ince bağırsakta emiliminin düzenlenmesinde yardımcı olur. Bamyanın probiyotikler olarak bilinen iyi bakterilerin yayılmasını kolaylaştırır ve yarar sağlar. Bu bakteriler ince bağırsakta yoğurttaki gibi çoğalanlara benzerdir ve B vitamini kompleksinin sentezlenmesine yardım eder.
 
Bamyanın tohumlarında bulunan protein ve yağ, yüksek kaliteli bitkisel proteinin iyi bir kaynaktır. İrritabl bağırsak hastalığının tedavisinde, ülserlerin iyileştirilmesinde ve sindirim sistemini yatıştırılmasına yardımcı olan bamya, aynı zamanda çok iyi bir müshildir.

Bamya özellikle besin değerlerini kaybetmemesi ve vitamin ve minerallerinden en iyi şekilde yararlanılması açısından doğru şekilde pişirilmesi gerekir. Bamyayı kısık ateşte pişirirseniz besin değerlerini tam olarak korur. Yüksek ateşte pişirilen yiyecekler faydalarını çoğunlukla kaybeder.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...