Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
204 görüntü
Diyet & Egzersiz dizininde tarafından
tarafından kapalı
Mor soğanın faydaları nelerdir?
kapalı

     

1 cevap

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
1 -Göğüs şişliği ve bağırsak iltihaplarını önlemek için çiğ yumurta sarısı, taze tereyağı, iyice ezilmiş kimyon tohumu ve fazla miktarda soğan suyu karıştırılıp günde üç kez birer yemek kaşığı yenilir.
2 - Vücuttaki kesikler veya yanık yaralarının üzerine mor soğan suyu sürmek, mikropları öldürmesi / uzaklaştırması açısından önemli / etkilidir.
3 - Nasırları ortadan kaldırmada etkili olabiliyor. Sirkenin içerisinde mor soğanı kaynatın ve mor soğanı nasırlı bölgeye bağlayarak sonuç almaya çalışın. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlayın ve farkı görün.
4 - Mor soğan ve süt karışımı tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir ve çok yararlı olacaktır.
5 - Ayaklarda, ellerde, bacaklarda, karında ve göğüste şişmelere karşı soğan suyu içerseniz yararlı olabilir. Günde 3 kez yemekten önce 1 yemek kaşığı soğan suyu için ve yararlarını görün.
6 - Mor soğan safra kesesi salgısını arttıran özelliğe sahiptir. Ki bu da safra kesesinde taş oluşumunu büyük oranda önleyecek bir yöntemdir.
7 - Ayak ve el tırnaklarınız çabuk kırılıyor ise tırnaklarınızı mor soğan suyu ile ovun veya içinde bekletin. Sonuca inanımayacaksınız!
8 - Burun kanamasını durdurmak için mor soğan kullananlar var. Kanı durdurmak için mor soğanı ikiye kesin ve yarısını burnun ön kısmına bağlayın ve sonuçları görün.
9 - Şeker hastalığına karşı mor soğan yemek oldukça önemli ve etkili olabilir.
10 - İdrar yollarınızda ağrı varsa mor soğan çok etkili olabilir. Mor soğanı kesin hafifçe ısıtarak ağrıyan yerin üzerine koyun veya sürün. Ağrının azaldığını ve rahatladığınızı göreceksiniz.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...