Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
171 görüntü
Genel Sağlık dizininde tarafından
tarafından kapalı
Sivrisinekten Koronavirüs Bulaşır mı?
kapalı

     

1 cevap

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

DSÖ: Sivrisineklerden koronavirüs bulaştığı yönünde veri yok

Sivrisineklerin koronavirüs taşıyıp taşımayacağı şu sıralara merak edilen konuların başında geliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, koronavirüsün sivrisinek ya da diğer haşareler aracılığıyla insana bulaştığı yönünde veri olmadığı belirtildi

Havaların ısınmasıyla birlikte sıtma, sindbis, sarıhumma, dang humması, zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklerin koronavirüs taşıyıp taşımayacağı şu sıralara merak edilen konuların başında geliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, koronavirüsün sivrisinek ya da diğer haşareler aracılığıyla insana bulaştığı yönünde veri olmadığı belirtildi.

Koronavirüsün Afrika ve Latin Amerika'da daha düşük seviyede seyrettiğini belirten DSÖ, bu bölgelerde virüsün sivrisinekler aracılıyla bulaştığı yönünde vaka bulunmadığını vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün kan yolu ya da deriden temas yoluyla buluşmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bir solunum yolu virüsüdür. İnsanların öksürmesi ya da hapşırmasıyla bulaşabilir. Ya da bir yüzeyin üzerinde insanların ellerine bulaştıktan sonra, o elin ağız ya da buruna götürülmesi yoluyla bulaşabilir."

 

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...