Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
188 görüntü
Cep Telefonu Genel dizininde tarafından
Doğru veya yanlış: Telefonunuzu bir gecede şarj etmemelisiniz

     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

Pilinizin ömrü yalnızca ne zaman monte edildiğine bağlı değildir. Aşırı sıcaklık dalgalanmaları ve şarj etme alışkanlıklarınız dahil olmak üzere birçok başka faktör vardır. Telefonlarımızdaki lityum iyon piller kimyasal olarak yaşlanır ve zamanla daha az şarj olur. Bu nedenle eski telefonunuz uzun süre şarjlı kalmaz.

Peki, bir gecede şarj etmek büyük bir fark yaratır mı?

Apple, iPhone'unuz "uzun süre tam şarjda kaldığında pil sağlığının etkilenebileceğini" söylüyor.

a hand holding a cellphone: Your smartphone's battery lifespan depends on many factors, including extreme temperature fluctuations and your charging habits.

Samsung dahil Android telefon üreticileri de aynı şeyi söylüyor. "Telefonunuzu uzun süre veya gece boyunca şarj cihazına bağlı bırakmayın." Huawei diyor, "Pil seviyenizi olabildiğince ortada tutmak (% 30 ila% 70) pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabilir."

Resmi kelime, telefonunuzu şarjlı tutmaktır - ancak tam olarak şarj edilmemiştir.

Piliniz dolduğunda şarjı otomatik olarak durdurur, ancak bazı durumlarda% 99'a düştüğünde 100'e geri dönmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu sürekli döngü, pilinizin kullanım ömrünü kısaltır. Çoğu telefon, bu nedenle pişirilmiş şarj düzenleme seçenekleriyle birlikte gelir.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...