Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
252 görüntü
Genel Sağlık dizininde tarafından
İnsanlar Neden Hastalandıklarında Kokarlar?

     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

Hasta insanlar kokar. Bu sadece bir hakaret değil, bilimsel bir gerçeklik.

Farklı hastalıklar bir dizi koku yayar ve bazıları diğerlerinden daha kötü ve bazıları daha koruyucu olan bir dizi tepki ile sonuçlanır. "İnsanların oldukça iyi burunları var ve hasta olan ya da hastalanmak isteyen, sağlıklı olanlardan farklı kokmak için araştırmalar var," MedExpress doktoru ve Tıbbi Direktörü Dr. Christopher Dietz, Fatherly'ye şunları söyledi:

İnsanlar hastalandıklarında farklı kokular salgılarlar çünkü bağışıklık sistemleri aşırı hızdadır. Bu tipik olarak ağız kokusu, kokmuş idrar ve ter yoluyla yayılır. Hastalıkların kokusunu alma yeteneği hayvanlarda iyi belgelenmiştir ve köpeklerin kanser kokusu alabileceği bildirilmektedir. İnsanlar değişen derecelerde hastalık kokusu yapabilirler, ancak bilim adamları genel olarak kötü kokuların şefkat ve nezaket ihtiyacına işaret edebileceğinden veya bizi bulaşmadan uzak tutan bir tiksinme reaksiyonu başlatabileceğinden şüpheleniyorlar.

Farklı hastalıklar farklı kokularla işaretlenir. “Sarı hummanın bir kasap dükkanı gibi koktuğu söyleniyor. Tifo ateşi pişmiş ekmek gibi kokabilir ”diye açıklıyor Dietz. Strep boğazı, sinüs enfeksiyonları, soğuk algınlığı ve diğer üst solunum yolu hastalıkları daha çok ağız kokusu gibi kokar, çünkü enfekte mukus boğazın arkasına akar ve orada toplanır. Bu hafif hastalıklar buruntan nefes almayı zorlaştırır, bu da ağız kuruluğuna yol açar, bu da ağız kokusunun yaygın bir nedenidir.

Genellikle kadınlardan daha zayıf bir koku alma duyusuna sahip olan erkekler, burnu ile hastalığı tanımlamakta daha kötü olabilirler. Koku alma yeteneklerindeki bu farkın, erkeklerin genel olarak daha az riskten uzak olmalarının evrimsel bir sonucu olması mümkündür. Bu nedenle, kimin kokladığı söz konusu olduğunda ve kişisel olarak almamaları durumunda, anneleri ertelemek daha iyi olabilir. Muhtemelen bir endişe ve empati alanından geliyorlar - gerçekten, gerçekten kötü değilse. O zaman muhtemelen zarar görmeden uzaklaşmak isterler.

Kaynak: Fatherly

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...