Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
357 görüntü
Köpekler dizininde tarafından
Köpekler Neden Salya Akıtır?

     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

Köpeklerin uzun bir listesi veya sevimli alışkanlıkları vardır: size yaslandıklarında, kuyruklarını takip ettiklerinde veya sizi her yerde takip ettiklerinde, ama salyası bunlardan biri değildir. Köpeğiniz sürekli olarak mobilyalarınız, kilimleriniz veya kıyafetlerinizde ıslak saçma lekeleri bırakıyorsa, muhtemelen kendinizi "Köpekler neden saçıyor?" ve "Bu biraz garip davranışın sebebi nedir?" İnsanlar tükürüklerini kontrol altında tutabilirse köpekler de aynı şeyi yapamaz mı? Bazı cevaplar için Rover Veteriner Tıbbi Danışmanı köpek uzmanı Dr. Rebecca Greenstein ile konuştuk. Merak ediyorsanız, bu yüzden köpekler pençelerini yalıyor.

a close up of a dog looking at the camera

Köpeğinizin Gizlice Deli Olduğunu İşaretler Köpekleriniz en iyi dostlarımızdır, ancak arkadaşlar gibi bazen de bize kızarlar. Köpeğinizin kızgın olduğunu nasıl anlarsınız? İşte işaretler.

Köpekler Neden Salya Akıtır?

Saçmalamak sadece tükürüktür ve köpekler için belirli bir başlangıç ​​miktarı tamamen insanlar için olduğu gibi tamamen normaldir. "Tükürük, yutmayı kolaylaştırmak için yiyecekleri nemlendirmeye yardımcı olan ve ağız ve diş sağlığını korumaya yardımcı olan sindirim enzimleri içerir" diyor Greenstein. Sağlıklı bir köpek genellikle yemek beklentisi veya tedavi süresi veya heyecanlı veya endişeli ise daha fazla saçmalamaya başlar. Greenole, "Diğer salya akma nedenleri arasında, ağız astarını tahriş eden maddelerin yutulması, hoş olmayan tatlandırıcı ilaçlar, bazı toksinler, diş hastalıkları, tükürük bezi travması, bazı tümörler, yutma bozuklukları ve altta yatan nörolojik durumlar yer alır."

Salya akması, köpeğinizdeki bir sağlık sorununu gösterir mi?

"Aşırı duyarlılık veya aşırı salya akması (" ptyalizm "olarak bilinir) kesinlikle mide rahatsızlığından nörolojik hastalıktan kansere kadar şaşırtıcı derecede çeşitli sağlık durumlarının bir belirtisi olabilir" diyor Greenstein. "Örneğin epilepsili bazı köpeklerde, bakmak ve salya akmak genellikle yaklaşmakta olan bir nöbetin göz ardı edilen bir işaretidir." Köpeğinizin normalden çok daha fazla sürdüğünü ve sürgünün içinde kan olduğunu, kötü koktuğunu veya yeşilimsi bir renk tonu olduğunu fark ederseniz, tıbbi bir durumu test etmek için bir veteriner görmelisiniz.

Aşırı salya akmaya başladığında köpeğinizin bulunduğu ortamı fark ettiğinizden emin olun. Bazen tepkileri hayatı tehdit etmeyen bir şeye olabilir. Örneğin, salya akması, sadece hareket hastalığının neden olduğu bulantı belirtisi olabilir. Köpeğiniz araba koltuklarınızı yolculuğunuzda ıslatıyorsa, bu yüzden olabilir. Ancak, bulantı kaynaklı salya akması, enfeksiyon veya tıkanıklıktan kaynaklanan mide rahatsızlığı gibi daha ciddi bir şeyi de gösterebilir. Bu nedenle, köpeğinizin dışarıda oynarken ve aşırı salya akması sırasında beklemedikleri bir şeye girmiş olabileceğini düşünüyorsanız, veterinerinize danışmak en iyisidir. "Sağlıklı" köpeğinizin gerçekten hasta olduğunu gösteren diğer işaretlere dikkat edin.

Köpeğinizle ilgili bir şeylerin yanlış olduğunu gösteren aşırı sarkma üzerine dikkat edilmesi gereken diğer belirtiler boğazın etrafında veya ağızda şişlik, olağandışı davranış, nörolojik değişiklikler, iştah kaybı, kusma veya halsizlik belirtileridir.

Diğerlerinden daha fazla salya akıtan belirli ırklar var mı?

Evet, diğerlerinden daha fazla sallanan bazı ırklar var. Mastiff, Bloodhound, St. Bernard, Great Dane veya Newfoundland'a sahipseniz, bunun doğru olduğunu bilirsiniz. Greenstein, "Aslında diğer köpeklerden daha fazla tükürükleri değil, büyük gevşek dudak şekillendirmelerinin doğal tükürük üretimini içermeyi zorlaştırdığı ve bazı ırklarda gevşek disket doku aslında saçmalamak için bir huni görevi görebilir" diyor.

Köpeğinizin daha az salya akıtmasını sağlamak için yapabileceğiniz herhangi bir şey var mı?

Köpeklerin saçmalaması normaldir, bu nedenle daha az saçmalarını sağlamak için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur (tıbbi bir sorundan muzdarip olmadıkça), ancak saçmalamanın yarattığı karışıklığı kontrol etmek için yapabileceğiniz şeyler vardır. "Bandanalar ve boyun fularları sadece bir moda ifadesi değil, aynı zamanda, özellikle Mastiffs gibi büyük droolers için gizli bir goober önlüğü olarak hizmet edebilirler," diyor Greenstein. "Bazı su ve yiyecek kaseleri, sıçramak ve dökülme miktarını ve sonraki goo miktarını sınırlamak için özel olarak tasarlanmış dudaklara veya jantlara sahiptir, ancak genel salya akma durumu üzerinde büyük bir etki yaratmaları pek olası değildir." Artık köpeklerin neden sürüldüğünü bildiğinize göre, köpeğinizin garip davranışının arkasındaki diğer nedenleri öğrenin.

Kaynak: Reader's Digest (RD)

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...